Potatis- och purjolökssoppa med rostade nötter

45
5
Potatis- och purjolökssoppa med rostade nötter

Otroligt lättlagad och god soppa med potatis och purjolök, som också plånboken blir glad av! Välj gärna en späd purjolök, då kan man ta med mer av det gröna som ger fin färg. Hasselnötshacket med citron och persilja gör soppan extra piffig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Potatis- och purjolökssoppa med rostade nötter

Ingredienser

4 portioner
4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
1 purjolök (à ca 300 g)
1 msk smör
2 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1/2 dl hasselnötter
1 msk hackad persilja
1 tsk finrivet citronskal
1/2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden.

Gör så här

Tips

Snyggt skummig soppa? Mixa den lite extra precis före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Anna

2021-12-19

Gjorde en örtolja till. Då blev det riktigt gott!

Disa

2020-12-09

ser got ut

Naima

2020-10-01

Tyckte att smaken var supergod men för mig blev konsistensen aningen lös, så jag rekommenderar att börja med mindre vatten/fond och att lägga till bönor (t ex en ask Icas stora vita) innan en stavmixar. ;-)

Näringsvärde per portion

Energi 998 KJ / 239 kCal
Fett 13 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 22 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden