Potatis- och purjolökssoppa med rostade nötter
Otroligt lättlagad och god soppa med potatis och purjolök, som också plånboken blir glad av! Välj gärna en späd purjolök, då kan man ta med mer av det gröna som ger fin färg. Hasselnötshacket med citron och persilja gör soppan extra piffig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
1 purjolök (à ca 300 g)
1 msk smör
2 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1/2 dl hasselnötter
1 msk hackad persilja
1 tsk finrivet citronskal
1/2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi998 KJ / 239 kCal
Fett13 g
Salt4.7 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde en örtolja till. Då blev det riktigt gott!
Anna
2021-12-19ser got ut
Disa
2020-12-09Tyckte att smaken var supergod men för mig blev konsistensen aningen lös, så jag rekommenderar att börja med mindre vatten/fond och att lägga till bönor (t ex en ask Icas stora vita) innan en stavmixar. ;-)
Naima
2020-10-01