Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
0
Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

Härlig glace gjord på sweet chili, socker, vinäger och soja kryddar de förkokta revbenen på bästa sätt. Till det serveras en färskpotatissallad med smak av både kapris och senap. Krämig coleslaw med sting av syrligt, grönt äpple är gott till sticky ribs.

Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

Ingredienser

4 portioner

Ribs

1 1/2 kg  spareribs
1   gul lök
1 msk salt per liter vatten
1 dl  sweet chilisås
1 msk  strösocker
1 tsk  äppelcidervinäger
1/2 dl  japansk soja

Potatissallad

800 g  färskpotatis
1   liten gul lök
1 dl  kokhett vatten
1 1/2 msk  kycklingfond
2 msk  vitvinsvinäger
2 tsk  dijonsenap
3 msk  olivolja
3 msk  kapris
salt och nymald svartpeppar
3 msk  finhackad bladpersilja

Coleslaw

200 g  rödkål
200 g  spetskål eller vitkål
2 msk  äppelcidervinäger
1/2 tsk  salt
1   grönt syrligt äpple
1 dl  majonnäs

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen i fonden.
I övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3386 KJ / 809 kCal
Fett50.8 g
Salt9.6 g
Kolhydrater52.5 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamprisotto med salsa verde
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bläckfisk i kokosmjölk
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger
Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sweet chili club sandwich
Betyg 4.1 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladmousse med hallon
Betyg 3.1 av 5.
172 personer har röstat
Över 60 min att tillaga