Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw
Härlig glace gjord på sweet chili, socker, vinäger och soja kryddar de förkokta revbenen på bästa sätt. Till det serveras en färskpotatissallad med smak av både kapris och senap. Krämig coleslaw med sting av syrligt, grönt äpple är gott till sticky ribs.
Ingredienser
4 portioner
Ribs
1 1/2 kg spareribs
1 gul lök
1 msk salt per liter vatten
1 dl sweet chilisås
1 msk strösocker
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 dl japansk soja
Potatissallad
800 g färskpotatis
1 liten gul lök
1 dl kokhett vatten
1 1/2 msk kycklingfond
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
3 msk kapris
salt och nymald svartpeppar
3 msk finhackad bladpersilja
Coleslaw
200 g rödkål
200 g spetskål eller vitkål
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
1 grönt syrligt äpple
1 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3386 KJ / 809 kCal
Fett50.8 g
Salt9.6 g
Kolhydrater52.5 g
Protein33 g
Kommentarer