Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

Härlig glace gjord på sweet chili, socker, vinäger och soja kryddar de förkokta revbenen på bästa sätt. Till det serveras en färskpotatissallad med smak av både kapris och senap. Krämig coleslaw med sting av syrligt, grönt äpple är gott till sticky ribs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ribs: Dela revbenen i halvor och lägg dem i en stor kastrull eller gryta.
  2. Täck med vatten. Lägg i skalad klyftad lök och salt. Se till att vattnet smakar ordentligt med salt så att köttet får god smak.
  3. Koka under lock ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Blanda sweet chili, socker, vinäger och soja till en glace.
  6. Lägg upp köttet på en plåt och torka av med papper. Täck med glace.
  7. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills glacen blivit kladdigt och köttet fått fin färg.
  8. Potatissallad: Borsta och skölj potatisen. Koka den i saltat vatten.
  9. Skala och finhacka löken.
  10. Blanda löken med vatten, fond, vinäger, senap, olivolja och kapris till en dressing.
  11. Halvera potatisen och vänd ner i dressingen när den fortfarande är varm, då suger den åt sig mer av vätskan.
  12. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja.
  13. Coleslaw: Strimla kålen tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda med vinäger och salt. Låt stå ca 15 minuter.
  14. Finriv äpplet och vänd ner i kålen tillsammans med majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  15. Servera ribsen tillsammans med potatissallad och coleslaw.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen i fonden.
I övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Ribs
  • 1 1/2 kg spareribs
  • 1 gul lök
  • 1 msk salt per liter vatten
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl japansk soja
Potatissallad
  • 800 g färskpotatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl kokhett vatten
  • 1 1/2 msk kycklingfond
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk kapris
  • salt och nymald svartpeppar
  • 3 msk finhackad bladpersilja
Coleslaw
  • 200 g rödkål
  • 200 g spetskål eller vitkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 grönt syrligt äpple
  • 1 dl majonnäs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3386 kJ / 809 kCal