Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

20
0
Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

Härlig glace gjord på sweet chili, socker, vinäger och soja kryddar de förkokta revbenen på bästa sätt. Till det serveras en färskpotatissallad med smak av både kapris och senap. Krämig coleslaw med sting av syrligt, grönt äpple är gott till sticky ribs.

Sticky Ribs med färskpotatissallad och coleslaw

Ingredienser

4 portioner

Ribs

1 1/2 kg spareribs
1 gul lök
1 msk salt per liter vatten
1 dl sweet chilisås
1 msk strösocker
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 dl japansk soja

Potatissallad

800 g färskpotatis
1 liten gul lök
1 dl kokhett vatten
1 1/2 msk kycklingfond
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
3 msk kapris
salt och nymald svartpeppar
3 msk finhackad bladpersilja

Coleslaw

200 g rödkål
200 g spetskål eller vitkål
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
1 grönt syrligt äpple
1 dl majonnäs

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen i fonden.
I övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3386 KJ / 809 kCal
Fett 50.8 g
Salt 9.6 g
Kolhydrater 52.5 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden