Potatis- och purjolökssoppa med pestomackor

12
2 Klimatsmart
Potatis- och purjolökssoppa med pestomackor

En värmande soppa står på kvällens meny. Denna klassiska smakrika potatis- och purjolökssoppa gör du enkelt genom att koka grönsakerna mjukt för att sedan mixa dem till en slät soppa. Servera med nygräddade baguetter som du toppar med pesto, tomat och underbar mozzarella. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Potatis- och purjolökssoppa med pestomackor

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
purjolök
2
bakpotatisar
1 msk
olivolja
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar

Mackor

2
baguetter
1/2 dl
pesto
2
tomater
125
mozzarella

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och peston. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och mozzarella utan laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konsveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Dela bröden på längden och lägg på en plåt. Bred på pesto och sätt in plåten i ugnen ca 10 minuter. Lägg sedan på tomat och ost.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anna-karin

2/19/2018

Supergott! Alla i familjen gillade! Dock saknade jag lite ”klös” i soppan, en klyfta vitlök kanske piffar till den!

Mikael

2/15/2018

Ännu ett bottenapp! Måste köpa till proteiner...

Näringsvärde per portion

Energi 2925 KJ / 699 kCal
Fett 38 g
Salt 4.34 g
Kolhydrater 65 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept