En värmande soppa står på kvällens meny. Denna klassiska smakrika potatis- och purjolökssoppa gör du enkelt genom att koka grönsakerna mjukt för att sedan mixa dem till en slät soppa. Servera med nygräddade baguetter som du toppar med pesto, tomat och underbar mozzarella. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och peston. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och mozzarella utan laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konsveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Alla i familjen gillade! Dock saknade jag lite ”klös” i soppan, en klyfta vitlök kanske piffar till den!
Anna-karin
2018-02-19Ännu ett bottenapp! Måste köpa till proteiner...
Mikael
2018-02-15