Potatis- och purjolökssoppa med pesto och flatbread
Avnjut en matig och varm potatis- och purjolökssoppa till middag. Red soppan med en skvätt grädde för extra krämighet och toppa med basilikapesto. Till soppan serveras flat bread som värms i ugn och breds med färskost. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
2 bakpotatisar
1 msk olivolja
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 dl basilika pesto
salt
peppar
Till servering
2 bröd à 150 g (gärna flatbread)
200 g färskost (gärna vitlök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2830 KJ / 676 kCal
Fett51 g
Salt2.74 g
Kolhydrater40 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra bassoppa, enkel att göra och går säkert att variera mycket.
Sara
2024-09-05God och billig soppa den har jag lagat många gånger.
Ann-britt
2024-08-29Riktig gott!
David
2024-08-27