Potatis- och purjolökssoppa med pesto och flatbread

14
3
Potatis- och purjolökssoppa med pesto och flatbread

Avnjut en matig och varm potatis- och purjolökssoppa till middag. Red soppan med en skvätt grädde för extra krämighet och toppa med basilikapesto. Till soppan serveras flat bread som värms i ugn och breds med färskost. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Potatis- och purjolökssoppa med pesto och flatbread

Ingredienser

4 portioner
1
purjolök
2
bakpotatisar
1 msk
olivolja
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1/2 dl
basilika pesto
-
salt
-
peppar

Till servering

2
bröd à 150 g (gärna flatbread)
200 g
färskost (gärna vitlök)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkfri pesto. Byt ut färskost till mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med pressad vitlök och ev färska eller torkade kryddor.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto med ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Emil

9/8/2020

En soppa med runda smaker som gifter sig riktigt bra till pesto. Inga konstigheter eller skumma trumpeter.

Sara

10/21/2018

Super god!

Lotta

10/3/2018

Supergott! Mustigt och perfekt med brödet till!

Näringsvärde per portion

Energi 2830 KJ / 676 kCal
Fett 51 g
Salt 2.74 g
Kolhydrater 40 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept