Potatis- och purjolökssoppa med pesto och flatbread

Avnjut en matig och varm potatis- och purjolökssoppa till middag. Red soppan med en skvätt grädde för extra krämighet och toppa med basilikapesto. Till soppan serveras flat bread som värms i ugn och breds med färskost. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2830 KJ / 676 kCal
Fett51 g
Salt2.74 g
Kolhydrater40 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stBlev en mycket god soppa! Upplevde den inte matig dock.
Birgitta
Bra bassoppa, enkel att göra och går säkert att variera mycket.
Sara
God och billig soppa den har jag lagat många gånger.
Ann-britt
Riktig gott!
David
Var lite försiktiga med saltet beroende på buljongen. Annars en riktig höjdare.
Tommy
Mycket bra recept! Har varierat med olika typer av pesto samt haft i även färskosten istället för mjölk. Återkommande soppa här hemma.
Frida
En soppa med runda smaker som gifter sig riktigt bra till pesto. Inga konstigheter eller skumma trumpeter.
Emil
Super god!
Sara
Supergott! Mustigt och perfekt med brödet till!
Lotta