Potatis- och purjolökssoppa med grönkål

30
2 Klimatsmart
Potatis- och purjolökssoppa med grönkål

En klassisk potatis- och purjolökssoppa blir extra smakrik förstärkt med vitaminstinn grönkål. I det här enkla grundreceptet för en krämig grönsakssoppa går det utmärkt att variera grönsakerna och ta vad som finns hemma. En bit selleri, broccoli, morot blir plättlätt en värmande vegetarisk soppa.

Skriv ut
Potatis- och purjolökssoppa med grönkål

Ingredienser

4 portioner
2 medelstora potatisar
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
ca 100 g skuren grönkål
12 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
1/2 citron

Till servering

löskokta ägghalvor
bröd

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen.
Gör äggfri: Uteslut ägget.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Siri

2017-10-23

Vilken god soppa! Grönkålen bidrar till mer smak och fyllighet. Soppan är god även utan ägg men med ägg blir man ju lite mättare. :)

Ingegärd

2014-01-31

En soppa med goda kompletterande smaker.

Näringsvärde per portion

Energi 1618 KJ / 387 kCal
Fett 24 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 26 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept