Galette med lök och grönkål

3
0 Klimatsmart
Galette med lök och grönkål

Gör en galette, alltså en rustik paj utan form, till middag! Här med bakad lök, grönkål och ost som fyllning. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Galette med lök och grönkål

Ingredienser

4 portioner

Ugnsbakad lök

400 g blandad lök
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Deg

4 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g tärnat kallt smör
1 litet ägg
100 g grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt
1 dl riven ost

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2761 KJ / 660 kCal
Fett 44 g
Salt 4 g
Kolhydrater 52 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden