Galette med lök och grönkål
Gör en galette, alltså en rustik paj utan form, till middag! Här med bakad lök, grönkål och ost som fyllning. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
Ugnsbakad lök
400 g blandad lök
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Deg
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g tärnat kallt smör
1 litet ägg
100 g grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt
1 dl riven ost
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2761 KJ / 660 kCal
Fett44 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hej Jag undrade vilken typ av ost och blandning av lök ni skulle rekommendera för receptet?
Oshni
2022-09-27