Potatis- och purjolökssoppa med ägghalvor

22
8
Potatis- och purjolökssoppa med ägghalvor

En timjandoftande potatissoppa med purjolök och vispgrädde är ibland allt som behövs när det är lite kyligare och gråare ute. Servera surdegsbaguette till så kan du försäkra dig att du blir mätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022

Potatis- och purjolökssoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
1 purjolök (à ca 320 g)
1 tsk olja
1 tsk torkad timjan
10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 surdegsbaguette
4 ägg
salt
peppar
125 g färskost ört och vitlök
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och färskosten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Freja

2022-02-22

Skitbra! Äggen passar jättebra till. He i lite chili så blir det lite kick också.

Emma

2021-03-26

Jättegod! En riktig favorit, lätt att göra och så god med ett ägg i. Denna görs varje vecka. :)

Eva

2021-03-20

Supergod soppa, jag hoppade över grädden, och den blev supergod ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 3060 KJ / 732 kCal
Fett 44 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden