Potatis- och purjolökssoppa med ägghalvor

8
5 Klimatsmart
Potatis- och purjolökssoppa med ägghalvor

Ännu en klassisk rätt kommer här serverad! Potatis och purjolökssoppa må kanske inte bli den mest färgrika soppan, men desto smakrikare. Här äts den tillsammans med ägghalvor och härligt surdegsbröd, som toppas med lite färskost. Smaklig soppa önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Potatis- och purjolökssoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
1
purjolök (à ca 320 g)
1 tsk
olja
1 tsk
timjan
1 l
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl
vispgrädde
1
surdegsbaguette
4
ägg
-
salt
-
peppar
125 g
färskost ört och vitlök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och färskosten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sten

5/22/2020

God soppa och det blev jättemycket så det räckte till lunch dagen efter. Tyvärr fick vi ett tungt, mörkt lingonbröd till som var helt fel.

Redaktionen ICAse

5/25/2020

Hej Sten! Tack för din kommentar. Roligt att du gillade soppan. Kontakta gärna din ICA-handlare eller vår kundservice 033-474790 angående brödet. Hälsningar Ulrika

Rita maria

5/19/2020

gott dock fick vi inte passande bröd till...

Anna

5/14/2020

Verkligen god, snabb och superenkel Vi hoppade över ägget.

Näringsvärde per portion

Energi 3046 KJ / 729 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept