Potatis- och purjolökssoppa med ägghalvor
En timjandoftande potatissoppa med purjolök och vispgrädde är ibland allt som behövs när det är lite kyligare och gråare ute. Servera surdegsbaguette till så kan du försäkra dig att du blir mätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1 purjolök (à ca 320 g)
1 tsk olja
1 tsk torkad timjan
10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 surdegsbaguette
4 ägg
salt
peppar
125 g färskost ört och vitlök
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3060 KJ / 732 kCal
Fett44 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En väldigt god soppa och dessutom lätt att göra
Inger
2024-12-02Mycket godare än väntad. Fick provsmaka denna på vår lokala Ica butik förra veckan, och då den föll i smak, blev detta dagens middag. Fick tipset att tillsätta lite citron I, något som firhöjde soppan. Barnen tyckte denna variant var mycket bättre än skolans variant av potatis-och purjolökssoppa. Så denna sparas och görs gärna flera gånger. Mannen lade i några droppar srirachasås för extra hetta.
Katrine
2023-10-23Skitbra! Äggen passar jättebra till. He i lite chili så blir det lite kick också.
Freja
2022-02-22