Krämig broccolisoppa med mejram och salsiccia

18
1
Krämig broccolisoppa med mejram och salsiccia

Ljuvligt krämig och lättlagad broccolisoppa som du svänger ihop på 30 minuter. Soppan får fina smaker av purjolök, broccoli, mejram, vispgrädde och sambal oelek och serveras med välsmakande salsicciafräs och nygräddad surdegsbaguette.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Krämig broccolisoppa med mejram och salsiccia

Ingredienser

4 portioner
250 g surdegsbaguette
ca 500 g broccoli
1 purjolök
1 kruka mejram
2 tsk olja
2 dl vispgrädde
7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk sambal oelek
salt och peppar
600 g salsicciakorv

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salsiccian. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Eva-marie

2020-05-11

Mycket god soppa, har gjort den många gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 3595 KJ / 860 kCal
Fett 517 g
Kolhydrater 492 g
Protein 459 g
Läs mer om näringsvärden