Värm dig själv och familjen en mörk vinterkväll med denna mustiga potatis- och purjolökssoppa. Parmesanosten blir perfekt som avslutning och ger en salt touch till rätten.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2003
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Lysozym E 1105.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och ost. Byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Solveig
6/27/2014God soppa som lätt kan göras vegetarisk genom att använda grönsaksbuljong istället för den föreslagna hönsbuljongen.
Gunilla
12/15/2010Jättegod soppa! Blir även gott med torkade kryddor. Testade även med smaksatt creme fraiche, kantareller o congac, och bitar av stekt kalkonbacon. Blev jätte smarrigt!
Johanna
1/17/2006Jätte God... Den kommer ofta att stå på bordet. Hittade ingen färsk körvel, men torkad gick bra.