Skördesoppa med bacon och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skördesoppa med bacon och basilika

En riktigt god skördesoppa med mycket grönsaker och mättande vita bönor. Bacon och färsk basilika ger ytterligare smak åt soppan. Servera gärna ett gott bröd till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten. Strimla baconet.
  3. Stek baconstrimlorna i het panna. Lyft upp på en tallrik. Stek lök, vitlök och morötter i pannan.
  4. Lägg över allt i en stor kastrull och tillsätt tomatpuré och fräs en stund. Rör hela tiden.
  5. Häll i buljongen och lagerbladen och låt koka ca 5 minuter.
  6. Tärna zucchinin och stek i oljan tills den får fin färg. Häll över i kastrullen.
  7. Tärna tomater och strimla basilikan.  Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner det i kastrullen.
  8. Låt koka i några minuter och servera gärna soppan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 portioner pasta (gärna risoni)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 120 g bacon
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 lagerblad
  • 1 zucchini
  • 1 tsk olja
  • 3 tomater
  • 1 kruka basilika
  • 380 g vita bönor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1733 kJ / 415 kCal