Potatis- och purjolökspaj
En riktigt mättande och god paj med potatis, purjolök och smakrik äggstanning med lagrad ost. Extra bra blir purjolökspajen om den får vila en liten stund innan du hugger in på den.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
6 portioner
Deg
4 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
175 g smör i tärningar
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 purjolök (ca 300 g)
500 g fast potatis
4 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl riven lagrad ost (gärna prästost)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2829 KJ / 676 kCal
Fett46 g
Salt2.4 g
Kolhydrater45 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sökte en snabb rätt med potatis, purjolök o ägg- fick upp denna. Följde receptet fast utan deg, blev jätte gott! Hela familjen gillade det.
Eva
2024-12-04Mycket god! Tyckte den var lite smaklös första ggn jag gjorde den så tog en gul lök också andra ggn. Gjorde susen!
Åsa
2024-07-14Super gott!!! Blev ännu bättre med lite skinka i.
Nalleli
2024-05-16