En riktigt mättande och lyxig paj med potatis, purjolök och smakrik äggstanning med lagrad ost. Extra bra blir purjolökspajen om den får vila en liten stund innan du hugger in på den.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2002
Innehåller ägg, gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Redaktionen
2013-10-29Hej Det ska vara 600 g potatis och ber om ursäkt att det hade försvunnit. Smaklig måltid!
Birgitta
2013-10-27Hur mycket potatis skall det vara, finns inte med bland ingredienserna.
2012-11-23
Rätten är väldigt god, men receptet lämnade tyvärr lite att önska: - Mängd potatis framgår inte. Jag fick chansa lite och det var precis att äggsmeten sedan täckte dem. - Äggsmeten beskrivs inte hur den görs utan bara att den ska användas. Gissade att det var de 5 ägg och 5 dl mjölk som står i mängderna ..jag blandade även i kryddorna här. - Första hälften av osten ska läggas på första lagret potatis, men den andra hälften nämns sedan inte. Jag antog att resten skulle vara på toppen. Med detta sagt så vill jag bara trycka på att det blir väldigt gott om man räknar ut/gissar dessa grejer själv. Tack för receptet. Ps. Funkade även bra att byta ut purjolök mot broccoli.