Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paj med papaya och kyckling

Paj med papaya och kyckling är en härlig paj som tillsammans med en grönsallad blir en perfekt måltid. Gör en pajdeg och fyll den med papaya, kyckling, purjolök och en äggstanning med ägg, mjölk, curry, kajennpeppar och ost. Laga i ugn och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajdeg: Hacka samman matfett, vetemjöl och vatten till en deg, gärna i matberedare. Låt degen vila kallt ca 30 min. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  3. Fyllning: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i oljan i en stekpanna.
  4. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i mindre bitar. Skala, kärna ur och skär papayorna i klyftor.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  6. Fördela purjolök och kyckling i pajformen. Lägg papayaklyftorna som en solfjäder runt om i pajformen. Häll över äggstanningen och strö på riven ost.
  7. Grädda pajen i 200°C, ca 30 min. Servera lätt avsvalnad med en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 grillad kyckling
  • 2 papaya
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan