Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönsakspaj

En utsökt vegetarisk grönsakspaj med ett pajskal av grahamsmjöl. Grovhackade morötter, squash och rotselleri smaksätts med rosmarin och timjan och fylls sedan i pajskalet. Servera den goda pajen med en krispig grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajdeg: Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, smör eller margarin och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och hacka snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 4 port).
  3. Grädda i ca 15 minuter.
  4. Fyllning: Skala morötter och rotselleri. Skölj och ansa purjolöken. Skölj squashen. Riv alla grönsakerna grovt, gärna med hjälp av matberedarens grova rivskiva.
  5. Fräs allt det gröna i olja i en stekpanna. Häll över grönsaksbuljong. Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar. Låt fräset puttra ett par minuter tills nästan all vätska kokat in.
  6. Häll grönsaksfräset i pajskalet och strö över riven ost.
  7. Grädda pajen i 250° C, ca 10 minuter. Servera pajen med en grönsallad.

Tips

50 g av matfettet i pajskalet kan bytas ut mot 1/2 dl kvarg för en magrare paj (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri (à ca 150 g)
  • 1 purjolök
  • 1 squash (à ca 250 g)
  • 1 msk olja
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan