En utsökt vegetarisk grönsakspaj med ett pajskal av grahamsmjöl. Grovhackade morötter, squash och rotselleri smaksätts med rosmarin och timjan och fylls sedan i pajskalet. Servera den goda pajen med en krispig grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
2
dl
vetemjöl
1
dl
grahamsmjöl
100
g
smör eller margarin
1/2
tsk
salt
2 - 3
msk
vatten
Fyllning
3
morötter
1
bit rotselleri (à ca 150 g)
1
purjolök
1
squash (à ca 250 g)
1
msk
olja
2
dl
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1
tsk
rosmarin
1
tsk
timjan
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
2
dl
riven ost
grönsallad
Gör så här
Tips
50 g av matfettet i pajskalet kan bytas ut mot 1/2 dl kvarg för en magrare paj (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
13
2 st
Kommentarer
Susanne
2009-08-16
Älskar alla recept MEN- jag skulle vilja ha större text vid utskrift. det är himla bökigt att kopiera över i annat dokument när det är från internet- bilder mm blir fel. Ett önskemål från en matglad.
Mia
2005-01-27
Kanongod blandning av grönsaker i en paj! Uppskattas av vegetarianer!
Kommentarer
Susanne
2009-08-16Älskar alla recept MEN- jag skulle vilja ha större text vid utskrift. det är himla bökigt att kopiera över i annat dokument när det är från internet- bilder mm blir fel. Ett önskemål från en matglad.
Mia
2005-01-27Kanongod blandning av grönsaker i en paj! Uppskattas av vegetarianer!