Paj med ädelost och purjolök
Paj är den ultimata rätten att ha på ditt buffébord. I den här förtjusande varianten möts den frasiga pajdegen med smaker från intensiv ädelost och purjolök.
Ingredienser
8 (buffé)
Pajdeg
4 1/2 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 1/2 msk kallt vatten
Fyllning
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk socker
3 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 dl mjölk
2 st ädelost (à 140 g)
För alla
Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri grädde och mjölk. Lite ädelost kan ev tålas.
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad inkl lax och nötter.
Tips
Toppa pajen med rökt lax och rostade hasselnötter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2540 KJ / 607 kCal
Fett44.9 g
Kolhydrater27.4 g
Protein23.5 g
Kommentarer
God men för salt. Saltet hade kunnat uteslutas, ostens sälta räcker.
Lena
2022-03-08Gott, men det kunde stå att man inte ska ta en pajform med löstagbar botten. Ett misstag att ta ett sådant.
Elisabeth
2020-12-17