Paj med ädelost och purjolök
Paj är den ultimata rätten att ha på ditt buffébord. I den här förtjusande varianten möts den frasiga pajdegen med smaker från intensiv ädelost och purjolök.
Ingredienser
8 bufféportioner
Pajdeg
4 1/2 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 1/2 msk kallt vatten
Fyllning
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk socker
3 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 dl mjölk
2 st ädelost (à 140 g)
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad inkl lax och nötter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2540 KJ / 607 kCal
Fett44.9 g
Kolhydrater27.4 g
Protein23.5 g
Kommentarer
God men för salt. Saltet hade kunnat uteslutas, ostens sälta räcker.
Lena
2022-03-08Gott, men det kunde stå att man inte ska ta en pajform med löstagbar botten. Ett misstag att ta ett sådant.
Elisabeth
2020-12-17