Potatis och morotssoppa med broccoli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis och morotssoppa med broccoli

Värmande och krämig soppa med potatis, morot och broccoli. Rotsakerna ger soppan höstiga smaker och fina färger. Soppan serveras tillsammans med yoghurt och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och morötter. Ansa och skölj purjolöken och broccolin. Skär allt i bitar.
  2. Dela broccolin i små buketter. Skär broccolistjälken i bitar.
  3. Koka upp buljongen. Lägg i allt utom broccolibuketterna. Koka under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. Mixa soppan grovt. Smaka av med kryddorna. Lägg i broccolibuketterna och fortsätt att koka några minuter.
  5. Till servering: Servera soppan med yoghurt och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour Supreme.
Gör laktosfri: Byt ut yoghurten mot laktosreducerad yoghurt.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Tips

Byt ut morötterna mot palsternacka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 250 g broccoli
  • 12 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • salt och peppar
  • timjan
Till servering
  • yoghurt
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1075 kJ / 257 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept