Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccolisoppa med tonfiskröra på toast

Broccolisoppa med tonfiskröra på toast är en fräsch, nyttig och god lunchrätt som tillagas på cirka 20 minuter. Vill du ha extra piff på tonfiskröran lägg till lite kajennpeppar, sambal oelek eller sweet chilisås till receptet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär broccolin i små buketter. Skala stjälken och skär i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
  2. Fräs löken mjuk i matfettet ca 2 minuter i en stor kastrull. Tillsätt broccoli och buljong. Låt koka under lock ca 15 minuter tills broccolin är mjuk. Gör mackorna under tiden.
  3. Toast: Häll av tonfisken och blanda med kvarg. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta ev brödskivorna. Bred på tonfiskröran. Klipp över krasse. Lägg ihop brödskivorna två och två och dela på snedden till trekantssmörgåsar.
  5. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med tonfiskmackorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett, byt kvarg mot laktosfri matkvarg från t ex Valio.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning, använd mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt färskostalternativ.

Tips

Sätt extra piff på tonfiskröran med lite kajennpeppar, sambal oelek eller sweet chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 broccoli (à ca 250 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 7 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl mjölk (gärna 3 %)
  • salt och peppar
Tonfisktoast
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 250 g kvarg (1%)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 8 skivor fullkornsbröd (rostbröd)
  • 1 förp smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1687 kJ / 403 kCal
Läs mer om näringsvärden