Potatis- och morotsmos med varmkorv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och morotsmos med varmkorv

Här är ett snabblagat och gott recept på potatis- och morotsmos med varmkorv som är en storfavorit hos många barn och även en perfekt vardagsmiddag. Allt du behöver är varmkorv, potatis, morötter och persilja!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och morötter. Skär i mindre bitar.
  2. Koka i lättsaltat vatten tills rotfrukterna är mjuka. Spara ca 3 dl av kokvattnet (för 4 port) och häll av resten. 
  3. Mosa rotfrukterna till ett grovt mos. Späd med vattnet lite i taget och rör till en luftig konsistens. Rör ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka varmkorven enligt anvisning på förpackningen.

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på varmkorven.

Tips

Koka korven med hel svartpeppar, lagerblad och lök. Gott att servera senap utrörd med lite matyoghurt vid sidan om.

Gröna tipset: Servera sojafärsbullar eller sojabaserade burgare istället för varmkorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g potatis
  • 4 morötter
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • 8 varmkorvar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1885 kJ / 451 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden