Klassisk tunnbrödsrulle med varmkorv

18
7
Klassisk tunnbrödsrulle med varmkorv

Denna tunnbrödsrulle med varmkorv är en riktig klassiker. Medan potatismoset tillagas så värms varmkorven upp i vatten med lök och lagerblad. Lägg sedan mos och korv i fullkornstunnbrödet tillsammans med lite bostongurka. Snabblagat och väldigt gott!

Klassisk tunnbrödsrulle med varmkorv

Ingredienser

4 portioner
4 port pulvermos eller färdigt potatismos
1 liten gul lök
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
8 varmkorvar
4 bitar mjukt tunnbröd
senap
tomatketchup
bostongurka

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Sami

2022-11-06

När ska Ica börja sälja riktiga korvtunnbröd? Alltså de stora halvmåneformade.

Carina

2022-06-11

Äntligen nån som fattat det här med recept! TACK Terese🙏🏼 JAG tycker inte om muskot, så då använder inte jag det. JAG tycker inte om grädde i potatismoset, så då använder inte jag det. JAG tycker inte om pulvermos, så då använder inte jag det. JAG tycker inte om köpt bostongurka, så då använder inte jag det. Räksallad? JAA, mycket! Rostad eller stekt lök? JAA, massor! Västerviks senap? JAA, mycket! Ketchup? Mm, lite. Ett recept är ju, precis som Terese skriver, bara en fingervisning. Det finns ingen lag på att man måste följa ett recept till punkt och pricka. Då skulle det ju inte finnas en oändlighet av recept, som det gör nu. Ta ett recept, gör om det och kalla det ditt egna. Våga vara lite crazy!👩🏼‍🍳

Therese

2022-01-07

Det står pulver ELLER hemmagjort potatismos det är en indikation på att man får välja. Vissa tycker inte om pulvermos och gör då eget och andra tycker i te om hemmagjort och tar pulvermos. Man får välja själv. Fiffigt va? :-) Som med alla recept så kan man välja vilka tillbehör man vill och räksallad är ett utmärkt val. Man behöver inte följa ett recept slaviskt, man kan låta sin egen fantasi flöda. PS muskotnöt kan man ha i pulvermos oxå. :-)

Näringsvärde per portion

Energi 2266 KJ / 542 kCal
Fett 16 g
Läs mer om näringsvärden