Bönröra med kycklingkorv
Röda och vita bönor utgör basen i denna mättande rätt med goda smaker av morötter, lök, krossade tomater och timjan. Koka kycklingkorven med lagerblad och svartpeppar för extra smaksättning. Servera bönröran och kycklingkorven med en bit knäckebröd.
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
3 - 4 morötter
1 msk olja
1 paket krossade tomater (à 500 g)
1 tsk timjan
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 burk röda bönor (à ca 400 g)
salt och peppar
persilja
Tillbehör
8 korvar med kycklingkött (max 9 % fett)
knäckebröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingkorven.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Smaksätt med rivet citronskal i bönröran. Tillsätt lagerblad och svartpeppar i vattnet som korven värms i.
Gröna tipset: Servera sojakorv i stället för kycklingkorv.
Gröna tipset: Servera sojakorv i stället för kycklingkorv.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2032 KJ / 478 kCal
Fett16.2 g
Kommentarer