Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönröra med kycklingkorv

Röda och vita bönor utgör basen i denna mättande rätt med goda smaker av morötter, lök, krossade tomater och timjan. Koka kycklingkorven med lagerblad och svartpeppar för extra smaksättning. Servera bönröran och kycklingkorven med en bit knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morötter. Skär lökarna i klyftor och strimla morötterna.
  2. Fräs lök och morötter i olja i en låg vid panna. Tillsätt krossade tomater och timjan. Koka ca 5 minuter under lock. 
  3. Låt bönorna rinna av och skölj dem. Tillsätt dem och koka ytterligare några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Skölj och hacka persilja, strö över den.
  5. Servera med kokt kycklingkorv och knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingkorven.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.

Tips

Smaksätt med rivet citronskal i bönröran. Tillsätt lagerblad och svartpeppar i vattnet som korven värms i.

Gröna tipset: Servera sojakorv i stället för kycklingkorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 4 morötter
  • 1 msk olja
  • 1 paket krossade tomater (à 500 g)
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 burk röda bönor (à ca 400 g)
  • salt och peppar
  • persilja
Tillbehör
  • 8 korvar med kycklingkött (max 9 % fett)
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2032 kJ / 478 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer