Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varmkorv med somrig potatispanna

Varmkorv med somrig potatispanna - ett enkelt och gott middagstips. De i lagerblad kokade potatisbitarna som du varvar med sockerärtor, toppas med söt majs och gräslök innan potatispannan serveras med den kokta varmkorven.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Koka upp vatten med salt, peppar och gärna lagerblad. Lägg i potatisen och låt koka under lock ca 10 minuter. Lägg sockerärterna ovanpå potatisen. Låt koka ytterligare någon minut.
  2. Låt majsen rinna av och hacka gräslöken. Strö majs och gräslök över potatispannan.
  3. Värm varmkorven enligt förpackningens anvisning. Servera varmkorven med potatispannan, fransk senap och bröd.

För alla

Kontrollera för säkerhets skull innehållet på korven om du inte tål mjölkprotein, laktos, gluten eller soja.

Tips

För mustigare smak kan potatisen kokas i kött- eller grönsaksbuljong gjord på tärning och vatten. I stället för varmkorv kan du använda mager falukorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 lagerblad
  • 1 paket djupfrysta sockerärtor (à 200 g)
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 knippa gräslök
  • 500 g varmkorv (max 9% fett)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2566 kJ / 605 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden