Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv med grekiskt mos

Korv med grekiskt mos är ett recept som inspirerats av medelhavet. Varmkorven serveras med ett fluffigt och spännande potatismos lagat av råvaror som potatis, morötter och fetaost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar.
  2. Koka dem mjuka i grönsaksbuljongen.
  3. Låt rotfrukterna rinna av men spara kokspadet. Mosa rotfrukterna grovt med en potatisstöt och späd med kokspadet.
  4. Skär fetaosten i kuber. Blanda ner ostkuberna i moset och smaka av med salt och peppar.
  5. Värm korven enligt förpackningens anvisning.
  6. Servera korven med moset, bröd och en blandad sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven, buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt ut fetaosten mot sojabaserad ost.

Tips

Bland gärna i lite grönt i moset t ex strimlad bladpersilja.

Gröna tipset: Bjud sojakorvar till moset om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 6 morötter (4 st motsvarar ca 400 g)
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 200 g fetaost (max 16%)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 400 g varmkorv (max 7%)
Tillbehör
  • bröd
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2378 kJ / 566 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden