Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad kotlett med persiljemorötter

De nygrillade kotletterna med nykokt färskpotatis ger dig känslan av svensk sommar. Persiljemorötterna, som har frästs i ljuvlig olivolja, passar utsökt till de rökiga kotletterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. 
  2. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Pensla med en blandning av olja och hälften av saltet och pepparn. 
  3. Grilla kotletterna på utegrill eller i grillpanna ca 5 minuter per sida. 
  4. Skrapa eller skala morötterna. Skär morötterna i tunna skivor på snedden. Skala och skiva löken. 
  5. Fräs morötter och lök i oljan några min. Häll över vattnet och tillsätt salt, peppar och socker. Låt puttra under lock ca 5 minuter. Hacka persiljan och blanda i morötter och lök.
  6. Servera de nygrillade kotletterna med persiljemorötterna, potatis, bröd och gärna en klick gräddfil smaksatt med curry.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

För mer smak på kotletterna kan de marineras i grillmarinad några timmar i kylskåpet. Finns att köpa färdigt i påse eller flaska.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan morötterna serveras till grillade biffar av mixade kikärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis eller färskpotatis
  • 4 fjärils- eller fläskkotletter (à 125-150 g)
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 500 g morötter
  • 2 färska eller gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 knippa persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2384 kJ / 571 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden