Jordärtskocksoppa med rostade kikärter
En krämig soppa gjord på jordärtskockor blir oerhört len och smakrik. Bakpotatisen gör den extra mättande och de rostade kikärtorna blandade med saltade pumpakärnor och salladslök blir grädden på moset. Smaklig måltid vill vi lova!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020
Ingredienser
4 portioner
Soppa
600 g jordärtskockor
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
Kikärtor
1/2 fänkål (à ca 150 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 dl rostade saltade pumpakärnor
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2340 KJ / 559 kCal
Fett34 g
Salt2.37 g
Kolhydrater43 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God och krämig soppa! Jag brukar inte gilla den distinkta smaken av jordärtskocka, men med detta recept tycker jag att den kom till sin rätt.
Karin
2021-05-03