Jordärtskocksoppa med rostade kikärter

18
1 Klimatsmart
Jordärtskocksoppa med rostade kikärter

En krämig soppa gjord på jordärtskockor blir oerhört len och smakrik. Bakpotatisen gör den extra mättande och de rostade kikärtorna blandade med saltade pumpakärnor och salladslök blir grädden på moset. Smaklig måltid vill vi lova!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Jordärtskocksoppa med rostade kikärter

Ingredienser

4 portioner

Soppa

600 g
jordärtskockor
1
bakpotatis (à ca 300 g)
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
olja
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar

Kikärtor

1/2
fänkål (à ca 150 g)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 dl
rostade saltade pumpakärnor
1/2 msk
olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Karin

2021-05-03

God och krämig soppa! Jag brukar inte gilla den distinkta smaken av jordärtskocka, men med detta recept tycker jag att den kom till sin rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2340 KJ / 559 kCal
Fett 34 g
Salt 2.37 g
Kolhydrater 43 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept