Jordärtskocksoppa med pizzasnurror
Servera denna krämiga jordärtskocksoppa med pizzasnurror med smak av rosmarin, krisp från pumpakärnor och sötma från honung. Måltid med perfekt harmoni mellan dofter, smaker och texturer.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 påsar jordärtskockor (à 300 g)
1 gul lök
1 bakpotatis
1 tsk olja
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
Pizzasnurror
1 förp pizzadeg (à 400 g)
1 dl crème fraiche
1/2 tsk hackad färsk rosmarin
1 dl pumpakärnor
2 tsk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3460 KJ / 825 kCal
Fett50 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad snäll och skriv ut om det är färsk eller torkad rosmarin.
Marie
2020-02-12Hej Marie! Vi har lagt till färsk i ingredienslistan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-14