Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordärtskockssoppa med isterbandscrunch

Ett matigt recept på jordärtskockssoppa med isterbandscrunch som är en modern landskapsrätt från Småland. Du gör soppan av bland annat jordärtskockor, potatis, grädde, mjölk och isterband. Mättande och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala skockor och potatis. Skär i 2-3 cm stora tärningar. Koka vatten under lock tillsammans med buljongtärningen tills de är mjuka, ca 10 minuter.
  2. Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Varmhåll.
  3. Dela isterbanden på längden. Ta bort skinnet och smula ner innehållet i en het panna. Fräs det knaprigt.
  4. Fördela soppan i djupa tallrikar, strö över isterbandscrunch och persilja. Servera gärna med ett lingonbröd samt smör och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g jordärtskockor
  • 150 g potatis (mjölig sort)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 isterband
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • ev lingonbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB