Potatis- och jordärtskocksmos med kycklingbullar
Den klassiska rätten, köttbullar, mos och inlagd gurka har här fått en uppdatering. då bullarna görs av kycklingfärs. Moset blir extra gott när jordärtskockor och potatis samsas och en gräddig tomatsås gör måltiden komplett.
Ingredienser
4 portioner
Picklad gurka
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 gurka
1 kruka persilja
Potatis- och jordärtskocksmos
600 g mjölig potatis
500 g jordärtskockor
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
Kycklingbullar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (skal)
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
Gräddig tomatsås
2 små morötter (à ca 50 g)
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2984 KJ / 711 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Gjorde med vegfärs istället för kycklingfärs och rotselleri istället för jordärtskockor, funkade fint
Olle
2022-01-15