Potatis- och jordärtskockskaka

35
9
Potatis- och jordärtskockskaka

Potatis- och jordärtskockskaka är ett utmärkt tillbehör vid till exempel nyårsmiddagen och går dessutom att förbereda kvällen innan. Potatisen och jordärtskockan blir knaprig och god vilket gör den perfekt till mört kött.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Potatis- och jordärtskockskaka

Ingredienser

8 portioner
250 g smör + smör till formen
1 1/2 kg fast potatis
600 g jordärtskockor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite hackad persilja över kakan vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Camilla

2022-02-08

Går den att frysa?

Agnes

2022-01-02

Supergod!! Gjort denna flera gånger och den får lika mycket beröm varje gång. Andra gången jag gjorde den tog jag hälften jordärtskockor och hälften potatis, för att få fram smaken av jordärtskockorna mer. Blev ännu godare än första gången när jag gjorde exakt enligt receptet!

Magdalena

2022-01-01

Tre timmar tog det att göra den, trots att vi var tre som hjälptes åt. Men den fantastiskt god! Värt tiden. Den är även god kall dagen efter.

Näringsvärde per portion

Energi 1748 KJ / 418 kCal
Fett 25 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 41 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden