Potatis- och jordärtskockskaka
Potatis- och jordärtskockskaka är ett utmärkt tillbehör vid till exempel nyårsmiddagen och går dessutom att förbereda kvällen innan. Potatisen och jordärtskockan blir knaprig och god vilket gör den perfekt till både mört kött, kyckling och fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
8 portioner
250 g smör + smör till formen
1 1/2 kg fast potatis
600 g jordärtskockor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
hackad persilja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Receptet har uppdaterats december 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1797 KJ / 430 kCal
Fett26 g
Salt2.1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går den att frysa?
Camilla
2022-02-08Supergod!! Gjort denna flera gånger och den får lika mycket beröm varje gång. Andra gången jag gjorde den tog jag hälften jordärtskockor och hälften potatis, för att få fram smaken av jordärtskockorna mer. Blev ännu godare än första gången när jag gjorde exakt enligt receptet!
Agnes
2022-01-02Tre timmar tog det att göra den, trots att vi var tre som hjälptes åt. Men den fantastiskt god! Värt tiden. Den är även god kall dagen efter.
Magdalena
2022-01-01