Gratinerade jordärtskockor

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
1
Gratinerade jordärtskockor

Ett smakrikt recept på gratinerade jordärtskockor som passar bra att servera som tillbehör istället för till exempel potatisgratäng. Du använder bland annat jordärtskockor, grädde, vitlök och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Gratinerade jordärtskockor

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg  jordärtskockor
6 dl  vispgrädde
3/4 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
2   vitlöksklyftor
2 dl  finriven parmesan
1   kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Det var för mycket jobb med något som i slutändan bara smakade jordärtskocka…lägg på persiljan först och sedan osten så persiljan ej bräns.

Elin

2024-08-30

Näringsvärde per portion

Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Minigratänger med jordärtskocka
Betyg 3.9 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgratäng med skal, jordärtskocka och timjan
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Krämigt stomp
Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockspuré
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga