Gratinerade jordärtskockor

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Gratinerade jordärtskockor

Ett smakrikt recept på gratinerade jordärtskockor som passar bra att servera som tillbehör istället för till exempel potatisgratäng. Du använder bland annat jordärtskockor, grädde, vitlök och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Gratinerade jordärtskockor

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg  jordärtskockor
6 dl  vispgrädde
3/4 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
2   vitlöksklyftor
2 dl  finriven parmesan
1   kruka persilja

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Minigratänger med jordärtskocka
Betyg 3.9 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämigt stomp
Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och jordärtskockskaka
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratäng med skockor och svamp
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordärtskockspuré
Betyg 4.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga