Gratinerade jordärtskockor

Ett smakrikt recept på gratinerade jordärtskockor som passar bra att servera som tillbehör istället för till exempel potatisgratäng. Du använder bland annat jordärtskockor, grädde, vitlök och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg jordärtskockor
6 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl finriven parmesan
1 kruka persilja
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g
Kommentarer