Gratinerade jordärtskockor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gratinerade jordärtskockor

Ett smakrikt recept på gratinerade jordärtskockor som passar bra att servera som tillbehör istället för till exempel potatisgratäng. Du använder bland annat jordärtskockor, grädde, vitlök och parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka jordärtskockor mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
  2. Koka ihop vispgrädde till cirka hälften. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och pressade vitlöksklyftor.
  3. Skär skockorna i cm-tjocka skivor. Fördela dem i portionsformar. Skeda över grädden. Förbered hit.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Strö över lite färskriven parmesan och finhackad persilja. Gratinera i ugnen ca 10 minuter, till gyllenbrun yta. Serveras gärna till Kärlekspippi.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg jordärtskockor
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen vitpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • färskriven parmesanost
  • finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan