Gratinerade jordärtskockor
Ett smakrikt recept på gratinerade jordärtskockor som passar bra att servera som tillbehör istället för till exempel potatisgratäng. Du använder bland annat jordärtskockor, grädde, vitlök och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg jordärtskockor
6 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl finriven parmesan
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g
Kommentar
Det var för mycket jobb med något som i slutändan bara smakade jordärtskocka…lägg på persiljan först och sedan osten så persiljan ej bräns.
Elin
2024-08-30