Potatis- och jordärtskockskaka

Betyg 4.2 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Potatis- och jordärtskockskaka

Potatis- och jordärtskockskaka är ett utmärkt tillbehör vid till exempel nyårsmiddagen och går dessutom att förbereda kvällen innan. Potatisen och jordärtskockan blir knaprig och god vilket gör den perfekt till både mört kött, kyckling och fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Potatis- och jordärtskockskaka

Ingredienser

8 portioner
250 g smör + smör till formen
1 1/2 kg fast potatis
600 g jordärtskockor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering

hackad persilja

Gör så här

01:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Går den att frysa?

    Camilla

  • Supergod!! Gjort denna flera gånger och den får lika mycket beröm varje gång. Andra gången jag gjorde den tog jag hälften jordärtskockor och hälften potatis, för att få fram smaken av jordärtskockorna mer. Blev ännu godare än första gången när jag gjorde exakt enligt receptet!

    Agnes

  • Tre timmar tog det att göra den, trots att vi var tre som hjälptes åt. Men den fantastiskt god! Värt tiden. Den är även god kall dagen efter.

    Magdalena

  • Vad tror ni händer med allt det smälta smöret i en form med löstagbar kant? Stäng av brandvarnaren är ett tips...

    Per

  • Jag tyckte att det verkade vara mycket salt med 2-3 kryddmått mellan varje lager. Jag tog 1-2 kryddmått och tyckte ändå det blev i saltaste laget. Men jättegod kaka annars!

    Frida

  • Jätte god. Gjorde den kvällen före och värmde enligt receptet innan servering.

    Ulrika

  • Måste man kyla ner den och sen värma upp den , kan man inte äta den direkt ?

    Carina

    Hej Carina! Nej, den går naturligtvis att äta direkt. Eventuellt hinner den inte riktigt ”sätta” sig, dvs det kan vara svårt att skära portionsbitar som det står i receptet. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Den tar lång tid att göra, men väldigt god.

    Jaana

  • Underbart gott, men det tar tid. Häll upp ett glas vin eller två och sätt igång för det är det värt.

    Jaana

Näringsvärde per portion

Energi1797 KJ / 430 kCal
Fett26 g
Salt2.1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svamp- och jordärtskocksgryta med pasta
    Betyg 2.8 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordärtskockssoppa med parmachips
    Betyg 4.5 av 5.847 personer har röstat
    Receptet har 117 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minigratänger med jordärtskocka
    Betyg 3.9 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad