Potatis- och getostpaj
Denna paj på potatis och getost kan både vara en rätt i sig eller fungera som tillbehör. Du fyller pajen med en blandning av riven potatis, ägg med crème fraiche och grädde samt den rivna getosten som ger en fyllig smak och skapar djup.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
8 portioner
Pajskal
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g kallt smör
Fyllning
500 g kokt potatis (koka den nätt och jämt klar)
2 ägg
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl hackad gräslök
2 krm salt
1 krm svartpeppar
300 g grovriven getost t ex vit caprin eller chèvre
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2168 KJ / 518 kCal
Fett39 g
Salt1.59 g
Kolhydrater29 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbar paj. Har gjort den så många gånger o bjudit på. Alltid lika populär. Rekommenderar en mustig rödvinssås till.
Maria
2024-01-26Passar till rödbetor och lamm
Karin
2015-02-01Ljuvlig! Kommer att göra den igen.
Helena
2014-01-06