Potatis- och getostpaj

16
7
Potatis- och getostpaj

Denna paj på potatis och getost kan både vara en rätt i sig eller fungera som tillbehör. Du fyller pajen med en blandning av riven potatis, ägg med crème fraiche och grädde samt den rivna getosten som ger en fyllig smak och skapar djup.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Potatis- och getostpaj

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g kallt smör

Fyllning

500 g kokt potatis (koka den nätt och jämt klar)
2 ägg
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl hackad gräslök
2 krm salt
1 krm svartpeppar
300 g grovriven getost t ex vit caprin eller chèvre

För alla

Pajen innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Karin

2015-02-01

Passar till rödbetor och lamm

Helena

2014-01-06

Ljuvlig! Kommer att göra den igen.

Renée

2008-06-19

2008-06-19 Jag och mina 8 arbetskamrater blev bjudna på denna paj hemma hos en arbetskamrat. Hon serverade den till rökt skinka och rostbiff. Smakade perfekt tyckte vi alla, så idag ska jag göra den själv.

Näringsvärde per portion

Energi 2168 KJ / 518 kCal
Fett 39 g
Salt 1.59 g
Kolhydrater 29 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden