Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Getostpaj med rostad paprika

Små paprikor fyllda med getost är en omtyckt spansk tapas. Smakerna trivs lika bra i en matig paj. Med färdigkavlad deg blir det en snabblagad rätt. Perfekt som lättare lunch eller middag, men också på buffén eller som festlig vickning.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut pajdegen och lägg i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Häll av paprikan och spara 2 msk av oljan (för 4 portioner).
  4. Fräs purjolöken i oljan från paprikan tills den är mjuk utan att den tar färg. Tillsätt paprika och timjan. Fräs ytterligare någon minut. Ta från värmen.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  6. Fördela löken och paprikan i det förgräddade pajskalet. Bryt getosten i bitar och fördela över. Häll över äggstanningen.
  7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 rulle kyld pajdeg (à ca 250 g)
  • 1 purjolök (à ca 250 g)
  • 1 burk grillad, strimlad paprika (à ca 200 g)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g getost (av chèvretyp)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept