Getostpaj med rostad paprika
Små paprikor fyllda med getost är en omtyckt spansk tapas. Smakerna trivs lika bra i en matig paj. Med färdigkavlad deg blir det en snabblagad rätt. Perfekt som lättare lunch eller middag, men också på buffén eller som festlig vickning.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 rulle kyld pajdeg (à ca 250 g)
1 purjolök (à ca 250 g)
1 burk grillad, strimlad paprika (à ca 200 g)
1 tsk torkad timjan
2 ägg
2 dl mjölk (3 %)
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g getost (av chèvretyp)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god! Jag hade ingen getost så fetaost blev det istället. Och så bytte jag ut mjölken mot Oatlys imat.
Linda
2022-12-17Min absoluta favoritpaj! Jag brukar dock göra egen pajdeg samt ha i mer timjan och mer äggstanning.
Katrin
2022-02-17Väldigt god paj! Vi bytte strimlad inlagd paprika till grillad inlagd paprika (tycker de har bättre smak) och hade i lite rosmarin också. Pajen mättade inte särskilt bra dock, så en matig sallad till är att rekommendera. Nästa gång kommer jag göra mer äggstanning, den täckte inte riktigt hela vägen upp.
Marielle
2021-08-19