Getostpaj med rostad paprika

Små paprikor fyllda med getost är en omtyckt spansk tapas. Smakerna trivs lika bra i en matig paj. Med färdigkavlad deg blir det en snabblagad rätt. Perfekt som lättare lunch eller middag, men också på buffén eller som festlig vickning.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Ingredienser
6 portioner
1 rulle kyld pajdeg (à ca 250 g)
1 purjolök (à ca 250 g)
1 burk grillad, strimlad paprika (à ca 200 g)
1 tsk torkad timjan
2 ägg
2 dl mjölk (3 %)
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g getost (av chèvretyp)
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God! Lite mkt smak av timjan. Gjorde lite extra äggstanning.
Maria
2025-03-23Väldigt god! Jag hade ingen getost så fetaost blev det istället. Och så bytte jag ut mjölken mot Oatlys imat.
Linda
2022-12-17Min absoluta favoritpaj! Jag brukar dock göra egen pajdeg samt ha i mer timjan och mer äggstanning.
Katrin
2022-02-17