Getostpaj med tomat och rostade frön

63
7
Getostpaj med tomat och rostade frön

En underbart smakfull paj där getostens pikanta sälta gifter sig galant med sötman från tomaterna. Välj gärna flera olika sorters tomater och lägg i ett vackert mönster. Baka gärna pajen i förväg. Då ”sätter” den sig och blir lättare att skära i fina bitar, till buffén eller fredagsmyset.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Getostpaj med tomat och rostade frön

Ingredienser

12 portioner
100 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
färsk timjan och rostade pumpakärnor till garnering

Fyllning

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 tsk torkad timjan
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
200 g getost av chèvretyp
ca 250 g tomater (gärna olika färg och storlek)

Äggstanning

3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl riven Västerbottensost
1 krm salt

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Cecilia

2022-01-15

Denna är så god! Jag har gjort den flera gånger. Brukar köpa ett sånt där tråg med tomater i olika färger, och jag har kört den i högre form typ rund glasform. La i tomaterna hela, och sen några skivade och halva överst. Har ätit den på buffé, exvis påsk och examen. Känns festlig med timjan och pumpafröna.

Tabita

2020-12-26

Hej! Kan man göra den dagen innan och sen värma upp den dagen efter? Eller blir den ”torr”? Med vänlig hälsning, Tabita

Camilla

2020-03-19

Hej! Ska denna paj ätas kall eller varm?

Redaktionen ICAse

2020-03-20

Hej Camilla! Pajen är godast när den serveras varm. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1101 KJ / 263 kCal
Fett 19 g
Salt 86 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden