Getostpaj med tomat och rostade frön
En underbart smakfull paj där getostens pikanta sälta gifter sig galant med sötman från tomaterna. Välj gärna flera olika sorters tomater och lägg i ett vackert mönster. Baka gärna pajen i förväg. Då ”sätter” den sig och blir lättare att skära i fina bitar, till buffén eller fredagsmyset.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
12 portioner
100 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 tsk torkad timjan
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
200 g getost av chèvretyp
ca 250 g tomater (gärna olika färg och storlek)
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl riven Västerbottensost
1 krm salt
Till garnering
färsk timjan
rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett19 g
Salt0.86 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En helt underbart god paj.
Marie
2024-05-23Gå det att frysa in pajen?
Margaret
2023-08-29Jag tillager den varje år när vi har tomat festen. Supergott och går hem med hela familjen.
Margaret
2023-08-24