Potatis- och böngryta
Potatis- och böngryta är en värmande middag som snabbt och enkelt tillagas i samma kastrull. Potatisen och de vita bönorna kokade i buljong utgör grunden till denna gryträtt som får extra smaksättning av curry och förgylls med tärnade tomater.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk curry
2 burkar vita bönor (à 400 g)
4 tomater
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1664 KJ / 399 kCal
Fett6 g
Salt3.6 g
Kolhydrater64 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott tyckte tonåringarna och vuxna. Hade inga vita bönor utan en burk svarta och en burk blandade bönor med matvete. 2msk curry gav bra sting men inte för starkt. Mixade torkad papaya och aprikoser och blandade med grekisk youghurt, lite flytande honung.
Camilla
2020-07-06Otroligt lätt att göra. Använde bara 1 msk curry i grytan och tyckte det räckte. Gjorde såsen med 1 dl hackade torkade aprikoser och 1/2 dl russin och 1 tsk curry. Mycket gott. Kommer göra detta igen!
Therese
2005-04-13