Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och böngryta

Potatis- och böngryta är en värmande middag som snabbt och enkelt tillagas i samma kastrull. Potatisen och de vita bönorna kokade i buljong utgör grunden till denna gryträtt som får extra smaksättning av curry och förgylls med tärnade tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tärningar, ca 2x2 cm. Koka upp buljongtärningen med vatten och gärna curry. Tillsätt potatisen och låt koka under lock ca 15 min.
  2. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skölj och tärna tomaterna. Vänd ner bönor och tomater i grytan och låt koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera potatis- och böngrytan med matlagningsyoghurt och bröd och ost till.

För alla

Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på. Ersätt den i så fall mot någon annan krydda du tycker om. Byt ut matyoghurten mot sojabaserad färskost utrörd i lite vatten om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

För extra smak kan matyoghurten smaksättas med hackad torkad frukt tex russin, katrinplommon eller aprikoser samt gärna lite extra curry.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 msk curry
  • 2 burkar vita bönor (à 400 g)
  • 4 tomater
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2366 kJ / 567 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden