Kyckling med bönhummus och granatäpplesallad
Hummus gjord på vita bönor är minst sagt en himla bra idé. Som tillbehör till spiskumminkryddad kyckling tillsammans med kokt ris och en fräsch sallad med granatäpple, har du en rätt som får tio poäng av tio.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Bönhummus
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 msk sesamfrö
1 vitlöksklyfta
1 dl matlagningsyoghurt (10%)
salt
peppar
Granatäpple
1 granatäpple
1 rödlök
65 g babyspenat
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
1 tsk spiskummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2247 KJ / 535 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hummus på vita bönor blev riktigt gott och fin konsistens. Spiskummin på kycklingen gillar jag oxå
Birgitta
2022-03-21