Kycklingklubba med paprika och vita bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingklubba med paprika och vita bönor

Den här kycklingrätten är enkel att göra en vardagkväll då tiden är knapp. Kycklingen steks i ugnen tillsammans med bönor, paprika, vitlök och rosmarin. Till detta serveras ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela kycklingen i leden och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen och stek först i 10 minuter.
  4. Riv skalet av citronen och blanda det med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Dela och kärna ur paprikorna och skala rödlöken. Skär allt i stora bitar. Skala och dela vitlöksklyftorna i halvor. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  6. Lägg paprikorna, löken, vitlöken, bönorna och rosmarin runt om kycklingen och pressa över citronsaft. Ringla olivolja över grönsakerna. Stek ytterligare ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 82˚C. Kontroller att kycklingen är ordenligt genomstekt genom att skära lite i den. Saften får inte vara rosa, då är kycklingen ännu inte klar.
  7. Vänd grönsakerna några gånger under tiden så de inte bränns.
  8. Servera kycklingen med riset och citronyoghurten.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 900 g kycklingklubbor
  • salt och peppar
  • 1/2 citron
  • 1 dl matlagningsyoghurt (10 %)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 400 g kokta, stora, vita bönor
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2627 kJ / 628 kCal