Portabelloteriyaki med rostad pak choi

Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Portabelloteriyaki med rostad pak choi

Stopp och belägg; varför har vi inte bjudit på detta tidigare? Härligt kryddad och stekt portabellosvamp får ligga och puttra i en teriyakimarinad, och här tänker du nog att vi är hemma för kvällen, men icke! Rostad pak choi ihop med salladslök och sesamfrön blir måltidens huvudskådespelare, och vi hoppas du njuter av middagen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023

Portabelloteriyaki med rostad pak choi

Ingredienser

4 portioner
2 förp portabellasvamp (à 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk olja
4 port ris
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g pak choi
1 msk olja
salt
peppar
1 msk sesamfrö
150 ml teriyakimarinad
4 ägg
1/2 msk olja

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • God, men jag tycker att teriyaki såsen är alldeles för söt. Nästa gång tar jag bara soja.

    Eva

  • Fantastiskt gott! Och lättlagat med :)

    Isabelle

  • Riktigt gott!

    Daniel

  • Supergott och smidigt!

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 511 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalvfärsjärpar med rostade potatisar
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad