Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Den här pizzan toppas med portabellosvamp och lufttorkad skinka och serveras med en färgsprakande rödkålssallad. Behöver du spara tid kan pizzadegen kalljäsas i kylskåpet i en bakdukstäckt bunke över natten. Ta fram 20 minuter innan degen ska bakas ut till pizza.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Deg

50 g färsk jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 11 dl vetemjöl

Tomatsås

1 vitlöksklyfta
1 msk olja
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
salt
peppar

Pizzatopping

100 g portabellasvamp
150 g riven ost
1/2 romansalladshuvud
300 g lufttorkad skinka

Rödkålssallad

1/2 rödkålshuvud (à 400 g)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
2 krm torkad oregano
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4310 KJ / 1032 kCal
Fett37.2 g
Kolhydrater123.8 g
Protein45.1 g

Testa liknande recept

Pizza på polarkaka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillapizzor med skinka och champinjoner
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med rökt skinka, tomatsallad och oliver
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillapizza med skinkost
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga