Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Den här pizzan toppas med portabellosvamp och lufttorkad skinka och serveras med en färgsprakande rödkålssallad. Behöver du spara tid kan pizzadegen kalljäsas i kylskåpet i en bakdukstäckt bunke över natten. Ta fram 20 minuter innan degen ska bakas ut till pizza.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Deg

50 g  färsk jäst
3 1/2 dl  kallt vatten
1 tsk  salt
2 msk  olivolja
ca 11 dl  vetemjöl

Tomatsås

1   vitlöksklyfta
1 msk  olja
400 g  krossade tomater
3 msk  tomatpuré
salt och peppar

Pizzatopping

100 g  portabellasvamp
150 g  riven ost
1/2   romansalladshuvud
300 g  lufttorkad skinka

Rödkålssallad

1/2   rödkålshuvud (à 400 g)
1 msk  vitvinsvinäger
2 msk  olja
2 krm  torkad oregano
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Pizzan innehåller gluten och mjölkprotein. I övrigt är rätten fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4310 KJ / 1032 kCal
Fett37.2 g
Kolhydrater123.8 g
Protein45.1 g

Testa liknande recept

Pizza på polarkaka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabelloteriyaki med rostad pak choi
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med skinka och pizzasallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga