Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Den här pizzan toppas med portabellosvamp och lufttorkad skinka och serveras med en färgsprakande rödkålssallad. Behöver du spara tid kan pizzadegen kalljäsas i kylskåpet i en bakdukstäckt bunke över natten. Ta fram 20 minuter innan degen ska bakas ut till pizza.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Deg

50 g  färsk jäst
3 1/2 dl  kallt vatten
1 tsk  salt
2 msk  olivolja
ca 11 dl  vetemjöl

Tomatsås

1   vitlöksklyfta
1 msk  olja
400 g  krossade tomater
3 msk  tomatpuré
salt och peppar

Pizzatopping

100 g  portabellasvamp
150 g  riven ost
1/2   romansalladshuvud
300 g  lufttorkad skinka

Rödkålssallad

1/2   rödkålshuvud (à 400 g)
1 msk  vitvinsvinäger
2 msk  olja
2 krm  torkad oregano
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Pizzan innehåller gluten och mjölkprotein. I övrigt är rätten fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4310 KJ / 1032 kCal
Fett37.2 g
Kolhydrater123.8 g
Protein45.1 g

Testa liknande recept

Pizza på polarkaka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med rökt skinka, tomatsallad och oliver
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillapizzor med skinka och champinjoner
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillapizza med skinkost
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga