Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Den här pizzan toppas med portabellosvamp och lufttorkad skinka och serveras med en färgsprakande rödkålssallad. Behöver du spara tid kan pizzadegen kalljäsas i kylskåpet i en bakdukstäckt bunke över natten. Ta fram 20 minuter innan degen ska bakas ut till pizza.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen blandats med vätskan. Tillsätt salt och olivoljan.
  2. Arbeta in mjölet till en jämn och smidig deg.
  3. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme i rumstemperatur eller kalljäs över natten i kyl.
  4. Tomatsås: Skala och hacka vitlöken. Fräs den i oljan i en stekpanna. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén och oreganon. Låt puttra ihop 5 min. Smaka av med salt och peppar och låt svalna.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Kavla ut degen på 2 plåtar (för 4 port) med bakplåtspapper eller som portionspizzor.
  7. Förgrädda bottnarna mitt i ugnen ca 5 minuter. Ansa och skiva portabellon tunt under tiden.
  8. Pizzatopping: Täck pizzan med tomatsåsen, portabellon och den rivna osten. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  9. Rödkålssallad: Finstrimla rödkålen med osthyvel, blanda med vitvinsvinägern, oljan, oreganon, salt och peppar.
  10. Servera pizzan toppad med kålsalladen, romansalladen och den lufttorkade skinkan.

För alla

Pizzan innehåller gluten och mjölkprotein. I övrigt är rätten fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 50 g färsk jäst
  • 3 1/2 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • ca 11 dl vetemjöl
Tomatsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Pizzatopping
  • 100 g portabellasvamp
  • 150 g riven ost
  • 1/2 romansalladshuvud
  • 300 g lufttorkad skinka
Rödkålssallad
  • 1/2 rödkålshuvud (à 400 g)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olja
  • 2 krm torkad oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4310 kJ / 1032 kCal