Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

1
0
Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Den här pizzan toppas med portabellosvamp och lufttorkad skinka och serveras med en färgsprakande rödkålssallad. Behöver du spara tid kan pizzadegen kalljäsas i kylskåpet i en bakdukstäckt bunke över natten. Ta fram 20 minuter innan degen ska bakas ut till pizza.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Deg

50 g färsk jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 11 dl vetemjöl

Tomatsås

1 vitlöksklyfta
1 msk olja
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
salt och peppar

Pizzatopping

100 g portabellasvamp
150 g riven ost
1/2 romansalladshuvud
300 g lufttorkad skinka

Rödkålssallad

1/2 rödkålshuvud (à 400 g)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
2 krm torkad oregano
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Pizzan innehåller gluten och mjölkprotein. I övrigt är rätten fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4310 KJ / 1032 kCal
Fett 37.2 g
Kolhydrater 123.8 g
Protein 45.1 g
Läs mer om näringsvärden