Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad
Den här pizzan toppas med portabellosvamp och lufttorkad skinka och serveras med en färgsprakande rödkålssallad. Behöver du spara tid kan pizzadegen kalljäsas i kylskåpet i en bakdukstäckt bunke över natten. Ta fram 20 minuter innan degen ska bakas ut till pizza.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012
Ingredienser
4 portioner
Deg
50 g färsk jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 11 dl vetemjöl
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
salt
peppar
Pizzatopping
100 g portabellasvamp
150 g riven ost
1/2 romansalladshuvud
300 g lufttorkad skinka
Rödkålssallad
1/2 rödkålshuvud (à 400 g)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
2 krm torkad oregano
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4310 KJ / 1032 kCal
Fett37.2 g
Kolhydrater123.8 g
Protein45.1 g
Kommentarer