Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

9
2
Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

Den bön- och nötfyllda portabellon serveras med rostad potatis och persiljekräm. Ost förhöjer många rätter och den gratinerade prästosten här är inget undantag. Svamp har aldrig smakat bättre!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 1/2 msk olivolja
salt
peppar

Portabello

4 portabellasvampar
1 förp borlottibönor (à 380 g)
50 g hackade hasselnötter
1 1/2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
100 g riven prästost

Persiljekräm

1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche

Till servering

1/2 påse romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Ronny

2018-03-05

Det här var inte så gott.

Solveig

2018-02-28

supergott! Ett solklart vegetariskt alternativ och jätteenkelt att laga. Romansallad denna årstid brukar inte smaks mycket så jag körde den lite snabbt i ugnen med citronolivolja och havssalt.

Näringsvärde per portion

Energi 2964 KJ / 705 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden