Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

8
2 Klimatsmart
Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

Den bön- och nötfyllda portabellon serveras med rostad potatis och persiljekräm. Ost förhöjer många rätter och den gratinerade prästosten här är inget undantag. Svamp har aldrig smakat bättre!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 1/2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Portabello

4
portabellasvampar
1
förp borlottibönor (à 380 g)
50 g
hackade hasselnötter
1 1/2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
100 g
riven prästost

Persiljekräm

1/2
kruka persilja
2 dl
crème fraiche

Till servering

1/2
påse romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Ronny

2018-03-05

Det här var inte så gott.

Solveig

2018-02-28

supergott! Ett solklart vegetariskt alternativ och jätteenkelt att laga. Romansallad denna årstid brukar inte smaks mycket så jag körde den lite snabbt i ugnen med citronolivolja och havssalt.

Näringsvärde per portion

Energi 2964 KJ / 705 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept