Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
2
Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

Den bön- och nötfyllda portabellon serveras med rostad potatis och persiljekräm. Ost förhöjer många rätter och den gratinerade prästosten här är inget undantag. Svamp har aldrig smakat bättre!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1 1/2 msk  olivolja
salt
peppar

Portabello

4   portabellasvampar
1   förp borlottibönor (à 380 g)
50 g  hackade hasselnötter
1 1/2 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
100 g  riven prästost

Persiljekräm

1/2   kruka persilja
2 dl  crème fraiche

Till servering

1/2   påse romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Det här var inte så gott.

Ronny

2018-03-05

supergott! Ett solklart vegetariskt alternativ och jätteenkelt att laga. Romansallad denna årstid brukar inte smaks mycket så jag körde den lite snabbt i ugnen med citronolivolja och havssalt.

Solveig

2018-02-28

Näringsvärde per portion

Energi2964 KJ / 705 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med rostade potatisar
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabelloburgare med grillad avokado och het bönkräm
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga