Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter

Den bön- och nötfyllda portabellon serveras med rostad potatis och persiljekräm. Ost förhöjer många rätter och den gratinerade prästosten här är inget undantag. Svamp har aldrig smakat bättre!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i skivor. Lägg dem på en plåt och blanda med olivoljan, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen först ca 10 minuter.
  3. Portabello: Bryt av foten på svampen och finhacka den. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa dem med en gaffel. Blanda svamphacket med bönmos, nötter, olivolja och pressad vitlök. Salta och peppra.
  4. Fyll svamphattarna med bönfyllningen och lägg dem på potatisplåten och strö över osten. Sätt in plåten mitt i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
  5. Persiljekräm: Hacka persiljan och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Skär salladen i bitar.
  7. Servera svamparna med potatis, persiljekräm och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Portabello
  • 4 portabellasvampar
  • 1 förp borlottibönor (à 380 g)
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g riven prästost
Persiljekräm
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl crème fraiche
Till servering
  • 1/2 påse romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2964 kJ / 705 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB