Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter
Den bön- och nötfyllda portabellon serveras med rostad potatis och persiljekräm. Ost förhöjer många rätter och den gratinerade prästosten här är inget undantag. Svamp har aldrig smakat bättre!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 1/2 msk olivolja
salt
peppar
Portabello
4 portabellasvampar
1 förp borlottibönor (à 380 g)
50 g hackade hasselnötter
1 1/2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
100 g riven prästost
Persiljekräm
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche
Till servering
1/2 påse romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2964 KJ / 705 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var inte så gott.
Ronny
2018-03-05supergott! Ett solklart vegetariskt alternativ och jätteenkelt att laga. Romansallad denna årstid brukar inte smaks mycket så jag körde den lite snabbt i ugnen med citronolivolja och havssalt.
Solveig
2018-02-28