Pasta med tomatsås och ruccola

13
3 Klimatsmart
Pasta med tomatsås och ruccola

Ibland vill man bara ha en klassisk och enkel rätt i form av denna pasta med tomatsås som toppas med lite ruccola. Denna variant av tomatsås har även strimlad paprika, portabello och morötter i sig för att ge lite extra mättnad och smak.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Pasta med tomatsås och ruccola

Ingredienser

4 portioner
200 g strimlad grillad paprika
1 gul lök
1/2 påse morötter (à 500 g)
200 g portabellosvamp
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
1 msk japansk soja
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk chilisås
1 tsk timjan
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek i oljan från paprikan

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Roger

2021-04-27

Halloumi lät nice men tog och "smulade" på lite bacon istället :)

Martin

2020-04-30

Väldigt lyckat, vi bytte chilisåsen mot Sriracha i samna mängd och 1-2msk tomatpure i tillägg, plus en tärnad halloumi

Helen

2020-04-29

Bönpasta var kul! Tomatsås var lite tråkigt och inte så smakfull... kan inte riktigt rekommendationer den.

Näringsvärde per portion

Energi 1784 KJ / 428 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden