Pasta med tomatsås och ruccola
Ibland vill man bara ha en klassisk och enkel rätt i form av denna pasta med tomatsås som toppas med lite ruccola. Denna variant av tomatsås har även strimlad paprika, portabello och morötter i sig för att ge lite extra mättnad och smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021
Ingredienser
4 portioner
200 g strimlad grillad paprika
1 gul lök
1/2 påse morötter (à 500 g)
200 g portabellosvamp
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
1 msk japansk soja
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk chilisås
1 tsk timjan
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1784 KJ / 428 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Halloumi lät nice men tog och "smulade" på lite bacon istället :)
Roger
2021-04-27Väldigt lyckat, vi bytte chilisåsen mot Sriracha i samna mängd och 1-2msk tomatpure i tillägg, plus en tärnad halloumi
Martin
2020-04-30Bönpasta var kul! Tomatsås var lite tråkigt och inte så smakfull... kan inte riktigt rekommendationer den.
Helen
2020-04-29