UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med tomatsås och ruccola

Ibland vill man bara ha en klassisk och enkel rätt i form av denna pasta med tomatsås som toppas med lite ruccola. Denna variant av tomatsås har även strimlad paprika, portabello och morötter i sig för att ge lite extra mättnad och smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Låt paprikan rinna av i en sil.
  3. Skala och hacka löken. Riv morötterna och svampen grovt på ett rivjärn. Fräs lök, svamp och morötter i oljan i en stor stekpanna och pressa i en vitlöksklyfta.
  4. Rör i krossade tomater, soja, vatten, smulad buljongtärning, chilisås och timjan.
  5. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera pastan med tomatsås, paprika och ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Tips

Stek i oljan från paprikan

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g strimlad grillad paprika
  • 1 gul lök
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 200 g portabellosvamp
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk japansk soja
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 4 port bönpasta (gärna spaghetti)
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 1784 kJ / 428 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept