Blomkål- och svampbolognese
Ge din pasta bolognese en makeover och laga en köttfri variant där riven blomkål och svamp utgör basen i en fyllig och mustig sås. En uppdaterad klassiker för hela familjen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
1/2 blomkål (1/2 blomkål motsvarar ca 350 g)
250 g champinjoner
3 msk olja
2 tsk chilipulver
2 msk tomatpuré
380 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk dijonsenap
2 dl vatten
salt
svartpeppar
400 g pasta (gärna rigatoni)
1 - 2 dl pastavatten
Till servering
1 dl finhackad persilja
riven parmesan (gör laktovegetarisk välj ost utan löpe)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan parmesan till servering.
Energi2234 KJ / 528 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott men blev lite för starkt för våra smaklökar..men det vet vi till nästa gång att dra ner på chilipulvret ☺️
Signe
2024-07-24Supergott! Jag använde bönpasta och lade i lite mozzarella på slutet
Lisa
2024-01-04Riktigt gott och enkelt "mitt i veckan-recept"!
Karin
2024-01-04