Portabellopasta med linser och mozzarella

Betyg 4.1 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Portabellopasta med linser och mozzarella

Det här är en smakrik och mättande pastarätt gjord på portabello, passerade tomater, gröna linser och oregano. Innan servering river du över lite mozzarella och toppar med härligt grön rucola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022

Portabellopasta med linser och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 röd peppar (chili)
200 g portabellosvamp
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
500 g passerade tomater
1 tsk torkad oregano
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
4 port pasta (gärna fullkorn)

Till servering

200 g strimlade soltorkade tomater
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En favorit!

    Micaela

Näringsvärde per portion

Energi2800 KJ / 670 kCal
Fett28 g
Salt2.2 g
Kolhydrater76 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lasagne med portabello
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Portabello med spenat och mozzarella
    Betyg 4.3 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pappardelle med portabello och sparris
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad