Portabello med spenat och mozzarella
Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen. Visste du förresten att portabello egentligen är en utväxt champinjon? Välj de största svamparna du hittar, då är de lättast att toppa med fräst spenat, mozzarella och pinjenötter. Njut med grillad inlagd paprika i en bit baguette.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
4 stora portabellosvampar (4 stora svampar motsvarar ca 200 g)
1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 80 g)
4 msk grillad paprika i olja
ev 1 baguette
1 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar
Marinad
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk oregano
2 msk soja
1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
Fyllning
2 vitlöksklyftor
1 påse babyspenat (à 65 g)
200 g mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2292 KJ / 548 kCal
Fett48 g
Salt2.48 g
Kolhydrater13 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om man nu inte har grill? Alla har inte det. Kan man steka istället?
Rita
2023-02-19Gottigottgott! Åt på bädd av skivad gulbeta och morot, som frästes med spenaten. Nästa gång får portobellon ligga längre i marinaden, saltas med maldonsalt innan grillningen och få ett täcke av buffelmozzarella.
Monica
2020-08-02Fantastiskt gott!! Kommer jag göra många gånger
Maria
2020-06-08