Portabello med spenat och mozzarella | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Portabello med spenat och mozzarella

Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen. Visste du förresten att portabello egentligen är en utväxt champinjon? Välj de största svamparna du hittar, då är de lättast att toppa med fräst spenat, mozzarella och pinjenötter. Njut med grillad inlagd paprika i en bit baguette.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort foten på svampen. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.
  2. Marinad: Skala och pressa vitlöken i en bunke. Blanda i oregano, soja, balsamvinäger och olivolja. Vänd runt svamparna i marinaden.
  3. Fyllning: Fräs skalad och pressad vitlök i olja i en stekpanna någon minut. Vänd ner spenaten och låt den mjukna. Krydda med salt och peppar. Skär mozzarellan i skivor. Lägg svamparna på grillen med undersidan ner några minuter. Ta av från grillen.
  4. Fördela fräset och mozzarellan över. Lägg tillbaka på grillen, gärna under lock. Grilla tills mozzarellan smält.
  5. Toppa burgarna med pinjenötter och grillad paprika.
  6. Servera ev i baguette.

För alla

Fri från gluten och ägg med lämpligt bröd.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri laktossalladsost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu. Kontrollera brödet för laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora portabellosvampar (4 stora svampar motsvarar ca 200 g)
  • 1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 80 g)
  • 4 msk grillad paprika i olja
  • ev 1 baguette
  • 1 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Marinad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk soja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
Fyllning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 200 g mozzarella
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2292 kJ / 548 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept