Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen. Visste du förresten att portabello egentligen är en utväxt champinjon? Välj de största svamparna du hittar, då är de lättast att toppa med fräst spenat, mozzarella och pinjenötter. Njut med grillad inlagd paprika i en bit baguette.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2013
Fri från gluten och ägg med lämpligt bröd.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri laktossalladsost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu. Kontrollera brödet för laktos och mjölkprotein.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Monica
2020-08-02Gottigottgott! Åt på bädd av skivad gulbeta och morot, som frästes med spenaten. Nästa gång får portobellon ligga längre i marinaden, saltas med maldonsalt innan grillningen och få ett täcke av buffelmozzarella.
Maria
2020-06-08Fantastiskt gott!! Kommer jag göra många gånger
Anna
2020-05-29Väldigt gott!! Kommer absolut göra fler gånger!