Portabello med spenat och mozzarella

Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
7
Portabello med spenat och mozzarella

Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen. Visste du förresten att portabello egentligen är en utväxt champinjon? Välj de största svamparna du hittar, då är de lättast att toppa med fräst spenat, mozzarella och pinjenötter. Njut med grillad inlagd paprika i en bit baguette.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Portabello med spenat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4   stora portabellosvampar (4 stora svampar motsvarar ca 200 g)
1 dl  pinjenötter (1 dl motsvarar ca 80 g)
4 msk  grillad paprika i olja
ev 1   baguette
1 msk  olja
1 krm  salt
1 krm  peppar

Marinad

1   stor vitlöksklyfta
1 tsk  oregano
2 msk  soja
1 dl  balsamvinäger
1 dl  olivolja

Fyllning

2   vitlöksklyftor
1   påse babyspenat (à 65 g)
200 g  mozzarella

För alla

Fri från gluten och ägg med lämpligt bröd.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri laktossalladsost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu. Kontrollera brödet för laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Om man nu inte har grill? Alla har inte det. Kan man steka istället?

Rita

2023-02-19

Gottigottgott! Åt på bädd av skivad gulbeta och morot, som frästes med spenaten. Nästa gång får portobellon ligga längre i marinaden, saltas med maldonsalt innan grillningen och få ett täcke av buffelmozzarella.

Monica

2020-08-02

Fantastiskt gott!! Kommer jag göra många gånger

Maria

2020-06-08

Näringsvärde per portion

Energi2292 KJ / 548 kCal
Fett48 g
Salt2.48 g
Kolhydrater13 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Modern klassiker - Baguette med chèvre och honung
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spännande svampburgare
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellospett med nötströssel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga