Portabello med spenat och mozzarella

41
6 Klimatsmart
Portabello med spenat och mozzarella

Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen. Visste du förresten att portabello egentligen är en utväxt champinjon? Välj de största svamparna du hittar, då är de lättast att toppa med fräst spenat, mozzarella och pinjenötter. Njut med grillad inlagd paprika i en bit baguette.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Portabello med spenat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4
stora portabellosvampar (4 stora svampar motsvarar ca 200 g)
1 dl
pinjenötter (1 dl motsvarar ca 80 g)
4 msk
grillad paprika i olja
ev 1
baguette
1 msk
olja
1 krm
salt
1 krm
peppar

Marinad

1
stor vitlöksklyfta
1 tsk
oregano
2 msk
soja
1 dl
balsamvinäger
1 dl
olivolja

Fyllning

2
vitlöksklyftor
1
påse babyspenat (à 65 g)
200 g
mozzarella

För alla

Fri från gluten och ägg med lämpligt bröd.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri laktossalladsost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu. Kontrollera brödet för laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Monica

8/2/2020

Gottigottgott! Åt på bädd av skivad gulbeta och morot, som frästes med spenaten. Nästa gång får portobellon ligga längre i marinaden, saltas med maldonsalt innan grillningen och få ett täcke av buffelmozzarella.

Maria

6/8/2020

Fantastiskt gott!! Kommer jag göra många gånger

Anna

5/29/2020

Väldigt gott!! Kommer absolut göra fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2292 KJ / 548 kCal
Fett 48 g
Salt 2.48 g
Kolhydrater 13 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept