Lök- och dragonfylld portabello med lins- och tomatsallad
![Lök- och dragonfylld portabello med lins- och tomatsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196831/cf_259/lok-_och_dragonfylld_portabello_med_lins-_och_tomatsallad.jpg)
Fylld portabello med utsökt smak av dragon. Den krispiga, ljumma salladen blir ett perfekt komplement. En riktigt smakrik vegorätt som passar hela familjen, oavsett om de föredrar kött eller vegetariskt.
![Lök- och dragonfylld portabello med lins- och tomatsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196831/cf_259/lok-_och_dragonfylld_portabello_med_lins-_och_tomatsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Portabello
4 portabellosvamp
4 gula lökar
50 g smör
1 kruka dragon
1 1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
1 dl ströbröd
1 ägg
Tomatsallad
400 g kokta linser
150 g haricots verts (bönor)
300 g tomat vildmix
100 g ärtskott
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1726 KJ / 412 kCal
Fett23 g
Salt1.1 g
Kolhydrater32 g
Protein14 g
Kommentarer
God smak på sallad och fyllning men våra portabellosvampar behövde mer tid i ugnen. Värmde på kokt potatis och nektariner tillsammans med svampen i ugnen och serverade smaksatt matyoghurt. Blev jättegott!!
Yvonne
2020-07-12Verkar bli gott. Ska försöka laga rätten
Torgny
2020-07-07