Portabello med spenat och mozzarella

Betyg 4.3 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Portabello med spenat och mozzarella

Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen. Visste du förresten att portabello egentligen är en utväxt champinjon? Välj de största svamparna du hittar, då är de lättast att toppa med fräst spenat, mozzarella och pinjenötter. Njut med grillad inlagd paprika i en bit baguette.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Portabello med spenat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 stora portabellosvampar (4 stora svampar motsvarar ca 200 g)
1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 80 g)
4 msk grillad paprika i olja
ev 1 baguette
1 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar

Marinad

1 stor vitlöksklyfta
1 tsk oregano
2 msk soja
1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja

Fyllning

2 vitlöksklyftor
1 påse babyspenat (à 65 g)
200 g mozzarella

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Kan man tillagas i ugn

    Steve

    Hej Steve! Ja, det går jättebra! Sätt ugnen på 225 grader. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Om man nu inte har grill? Alla har inte det. Kan man steka istället?

    Rita

  • Gottigottgott! Åt på bädd av skivad gulbeta och morot, som frästes med spenaten. Nästa gång får portobellon ligga längre i marinaden, saltas med maldonsalt innan grillningen och få ett täcke av buffelmozzarella.

    Monica

  • Fantastiskt gott!! Kommer jag göra många gånger

    Maria

  • Väldigt gott!! Kommer absolut göra fler gånger!

    Anna

  • Det var förväntansfullt gott och enkelt! Kan tänka mig att äta flera gånger faktiskt!😊

    Tuula

  • Hummm 😍

    Diana

  • Supergott! Hade detta på min veganska nyårsmeny, exklusive mozzarellan så klart?

    Nina

Näringsvärde per portion

Energi2292 KJ / 548 kCal
Fett48 g
Salt2.48 g
Kolhydrater13 g
Protein16 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spännande svampburgare
    Betyg 3.2 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Portabellospett med nötströssel
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad