Portabello med ingefärsbuljong och potatispuré
Himmelsk bjudmat som kommer få dina gäster att häpna. Ugnsbakad portabellosvamp med fängslande ingefärsbuljong, en spröd spenatsallad och en förstklasig potatispuré med crème fraiche. En måltid du gärna bjuder på till fest.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 kg portabellosvamp (1 kg motsvarar ca 12-24 st)
6 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
4 msk olja
2 msk vatten
Buljong
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
7 cm ingefära
1 msk olja
2 dl vitt vin
3 dl vatten
1/2 - 4/5 dl vispgrädde
1/2 - 4/5 msk färskpressad citronjuice
Spenatsallad
1/2 dl hasselnötter
1 paket färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
1 påse babyspenat (à 70 g)
1 msk olivolja
smör
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 msk smör
Potatispuré
1 kg potatis
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 msk smör
salt
peppar
1 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 634 kCal
Fett42 g
Salt0.4 g
Kolhydrater42 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God och elegant bjudrätt! Var försiktig med mjölken i potatispurén, den blir lätt för lös. Buljongen smakade bra men det var inte helt lätt att få den skummig.
Kajsa
2009-09-20