Portabello med ingefärsbuljong och potatispuré

15
1
Portabello med ingefärsbuljong och potatispuré

Himmelsk bjudmat som kommer få dina gäster att häpna. Ugnsbakad portabellosvamp med fängslande ingefärsbuljong, en spröd spenatsallad och en förstklasig potatispuré med crème fraiche. En måltid du gärna bjuder på till fest.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Portabello med ingefärsbuljong och potatispuré

Ingredienser

6 portioner
1 kg portabellosvamp (1 kg motsvarar ca 12-24 st)
6 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka timjan
salt och peppar
olja
vatten

Buljong

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
7 cm ingefära
olja
2 dl vitt vin
3 dl vatten
1/2 - 4/5 dl vispgrädde
1/2 - 4/5 msk färskpressad citronjuice

Spenatsallad

1/2 dl hasselnötter
1 paket färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
50 g parmesan
1 påse babyspenat (à 70 g)
olivolja
smör
salt
nymalen svartpeppar

Potatispuré

1 kg potatis
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 dl finskuren gräslök
smör
salt
peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risbaserade ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Receptet är avsett för 6 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Kajsa

2009-09-20

God och elegant bjudrätt! Var försiktig med mjölken i potatispurén, den blir lätt för lös. Buljongen smakade bra men det var inte helt lätt att få den skummig.

Näringsvärde per portion

Energi 2651 KJ / 634 kCal
Fett 42 g
Salt 4 g
Kolhydrater 42 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden