Inlagd portabello med oliver, persilja och vitlök
Smakrikt svamptillbehör som också passar att servera på en buffé är dessa inlagda portabellosvampar. Tillaga svampen i ugnen och låt den därefter dra i en lag med smak av citron, olivolja och oliver. Svampen får mycket smak och passar perfekt att servera med bröd att suga upp den goda oljan med.
Ingredienser
4 portioner
2 portabellosvampar (à ca 70 g)
2 msk matolja
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 citron (finrivet skal och 3 msk saft)
2 dl gröna oliver med kärna
1 dl olivolja
1/2 kruka persilja
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1655 KJ / 396 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein3 g
Kommentar
Så himla god som vego svamp fyllning även lägga in som sill superm
Janita
2023-12-19