Inlagd portabello med oliver, persilja och vitlök

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Inlagd portabello med oliver, persilja och vitlök

Smakrikt svamptillbehör som också passar att servera på en buffé är dessa inlagda portabellosvampar. Tillaga svampen i ugnen och låt den därefter dra i en lag med smak av citron, olivolja och oliver. Svampen får mycket smak och passar perfekt att servera med bröd att suga upp den goda oljan med.

Inlagd portabello med oliver, persilja och vitlök

Ingredienser

4 portioner
2   portabellosvampar (à ca 70 g)
2 msk  matolja
salt
svartpeppar
2   vitlöksklyftor
1   citron (finrivet skal och 3 msk saft)
2 dl  gröna oliver med kärna
1 dl  olivolja
1/2   kruka persilja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Så himla god som vego svamp fyllning även lägga in som sill superm

Janita

2023-12-19

Näringsvärde per portion

Energi1655 KJ / 396 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegosill på svamp
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med mozzarella och salvia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga