Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pork Yakiniku

Pork Yakiniku är ett välsmakande asieninspirerat recept med ingredienser som pak choi, strimlad skinka, röd peppar, färsk ingefära och japansk soja. Stek köttet i olja tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Servera med kokta nudlar, krispiga grönsaker och syrliga limeklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.
  2. Grönsaker: Ansa och strimla pak choi och skiva rädisorna. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skölj limen och riv skalet. Dela limen och pressa saften ur en halva. Blanda skal och saft med grönsakerna, chilin och oljan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär den andra halvan av limen i klyftor.
  4. Kött: Stek köttet i oljan i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter.
  5. Hacka gräslöken fint.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera köttet med nudlar, grönsaker och limeklyftor. Strö över gräslöken.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Grönsaker
  • 250 g pak choi
  • 1/2 knippe rädisor
  • 1 röd peppar
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Kött
  • ca 600 g strimlad skinka
  • 1 msk olja
  • 1/2 kruka gräslök
  • 4 port äggnudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2715 kJ / 649 kCal