Ugnskarré med frukt och grönsaker

Fläskkarré är både prisvärd och lättlagad. Fyll med torkade aprikoser och örter och komplettera med pumpa och paprika. Voilá! En riktig söndagmiddagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Ugnsrostade grönsaker kryddade med vitlök, timjan och rosmarin blir bra till.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Ingredienser
4 portioner
1 fläskkarré i bit (1 motsvarar ca 750 g)
1 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
2 msk flytande honung
1 tsk salt
2 krm peppar
steksnöre
Fyllning
100 g aprikoser
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
25 g kylskåpskallt smör
Grönsaker
1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
2 spetspaprikor
8 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
01:30:00
00:30:00
00:15:00
00:05:00
00:15:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer