Ugnskarré med frukt och grönsaker
![Ugnskarré med frukt och grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69501/cf_259/ugnskarré_med_frukt_och_gronsaker.jpg)
Fläskkarré är både prisvärd och lättlagad. Fyll med torkade aprikoser och örter och komplettera med pumpa och paprika. Voilá! En riktig söndagmiddagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Ugnsrostade grönsaker kryddade med vitlök, timjan och rosmarin blir bra till.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
![Ugnskarré med frukt och grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69501/cf_259/ugnskarré_med_frukt_och_gronsaker.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 fläskkarré i bit (1 motsvarar ca 750 g)
1 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
2 msk flytande honung
1 tsk salt
2 krm peppar
steksnöre
Fyllning
100 g aprikoser
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
25 g kylskåpskallt smör
Grönsaker
1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
2 spetspaprikor
8 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer