Ugnskarré med frukt och grönsaker

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Ugnskarré med frukt och grönsaker

Fläskkarré är både prisvärd och lättlagad. Fyll med torkade aprikoser och örter och komplettera med pumpa och paprika. Voilá! En riktig söndagmiddagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Ugnsrostade grönsaker kryddade med vitlök, timjan och rosmarin blir bra till.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Ugnskarré med frukt och grönsaker

Ingredienser

4 portioner
1   fläskkarré i bit (1 motsvarar ca 750 g)
1 msk  konc kycklingfond
2 dl  vatten
2 msk  flytande honung
1 tsk  salt
2 krm  peppar
steksnöre

Fyllning

100 g  aprikoser
2   vitlöksklyftor
3 msk  hackad persilja
25 g  kylskåpskallt smör

Grönsaker

1   butternutpumpa (à ca 1 kg)
2   spetspaprikor
8   vitlöksklyftor
1 tsk  torkad timjan
1 tsk  torkad rosmarin
3 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Pumpa med stekt ägg
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpabröd
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsgrillad karré med rostad pumpa och tzatziki
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Butternuthummus med karré
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga