Porchetta di fano

Porchetta är en spännande italiensk kötträtt på fläskkarré, som man skär till en större och tunnare bit, fyller med vitlök, fänkål och rosmarin och sedan rullar ihop till en rulle. Den här rullade smakrika fläskrätten kan med fördel lagas dagen före.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stJag grillar porchettan indirekt i ca 110 graders Kamado Joe med termometer i köttet. Klar på ca 2 timmar. Bytte vitlök till limequat i tunna skivor inkl skal. Blev syrligt och gott. Grillningen ger även en god röksmak. Sommarsmaker!
Mona
Men vad gör ni av den ljuvligt goda skyn? jag serverade med kokt potatis, hällde i lite potatisvatten och grädde i skyn och redde av med maizena reningjöttegott att också äta resterna kallt till potatissallad eller tunnskivat smörgåspålägg
Helena
Per) låt det ta tid, efter 5h förstår du Varför. Helt underbar smak, dryg bit som varar i flera dagar om man är själv på den🤗 jag fryser ner det som blir över till Jobb'matlådor😊
Rosmarie
Fem timmar känns länge!
Per
Mmmm så gott! Extra gott att köra den på grillen! Men då är stektermometer ett måste att gå efter istället för tiden! Prova!
Carolina
Underbart recept, en favorit i repris! Brukar byta ut fänkålsfröna mot färsk timjan. Det ska bli porchetta ikväll:)
Marie
I tidningen står att den med fördel kan tillagas dagen innan. Frågan är hur den då återvärmes dagen efter om den tillagas dagen innan? Claes Friberg
Claes
nu har jag sett detta fantastiska recept i buffétidningen och vet att det är för 4 pers, men ni får gärna skriva ut det i recepten på hemsidan också. har inte sett det på något? kanske har totalt missat vart det står, men annars så.
Jeny